måndag 2 mars 2009

Auberginegratäng

I söndags under den underbara brunchen som ni kan se bilder på nedan, fick jag klagomål på hur dålig jag är på att hålla denna blogg vid liv. Men det är svårt att skriva en matblogg då man inte lagar någon intressant mat eller då jag senaste tiden knappt har haft tid att laga mat. Jag ska dock skärpa mig, och på matlistan jag precis skapat har jag skrivit ned massa intressanta ingredienser till alla nya recept jag ska prova! Jag har även blivit ombedd att skriva ner ingredienserna till min auberginegratäng, så här kommer det:
Auberginegratäng
ca 6 portioner
  • 400g köttfärs
  • 3 st auberginer
  • champinjoner
  • soltorkadetomater
  • 2 paket fetaost
  • 2 burkar krossadetomater
  • gratängost
  • 3 klyftor vitlök
  • 3 msk kanel

Skiva och salta auberginen så att vattnet går ur. Stek köttfärsen och blanda i de krossade tomaterna , krydda röran med kanel, vitlök, salt och peppar. Sedan är de bara att göra olika lager av gratängen. Lägg en botten av aubergine, släng på köttfärsen, champinjoner fetaost och soltorkade tomater. Lägg ett nytt lager av aubergine och fortsätt så tills formen är full. Avsluta de hela med ett lager gratängost. Låt stå i ugnen ca 30 minuter på 200 grader.

Severa det hela med bröd och en god sallad.

/Sandra

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja vad bra! Jag gjorde en egen variant hemma förut, men jag kom inte riktigt ihåg vad du hade i. Så, jag tackar och bockar! :) Den var verkligen supergod!

Anonym sa...

Woohoo keep it going med uppdateringar! glöm inte att lägga upp på pestosåsen hahaha skoja bara :D