måndag 14 december 2009

Man tager vad man haver

Idag orkade jag verkligen inte handla något på väg från träningen, så jag samlade helt enkelt ihop alla ingredienser jag hade och lagade till en pastarätt - som faktiskt blev riktigt god!
'
Sofias lins-och kycklingpasta
ca 4-6 personer (beroende på vilka som äter)
3 kycklingklubbor (jag hade några i frysen som jag tinade)
1 gul lök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
ca 2 dl röda linser
2 burkar krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
3 droppar tabasco
svartpeppar, timjan och paprikakrydda
valfri pasta
'
Sätt in kycklingen i ugnen på ca 175 grader. Låt den vara inne tills den inte längre är rosa. Hacka under tiden lök och vitlök och fräs utan att den får färg. Häll på krossade tomater, linser och tabasco. Krydda efter behag med svartpeppar, timjan och paprikapulver. Om det blir väldigt lite vätska, häll på lite vatten. Låt koka tills linserna är nästan mjuka, häll då i paprikan och koka tills den har blivit lite mjuk. Dela kycklingen i små bitar och lägg i pannan. Servera med nykokt pasta.
'
Såsen blev i sig väldigt matig, så ökar man mängden, kan man äta den som en gryta med en brödbit till!
/Sofia

2 kommentarer:

mamma sa...

Vad duktig du är!

Veronica sa...

Jag håller med mamma! Det där måste jag prova minsann :) Häromdagen lagade ja förresten den där kikärtsgrytan som du har lagat tidigare. Åt precis lite till sen frukost. Smaskens!